Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur härdar ni fetterna?

OK, men varför ska vi fortsätta köpa era produkter för att äta härdade fetter? Hur härdar ni fetterna? Vad är det för process? Kemikalier? Och varför vi som köper er och bryr oss och miljön och hälsa ska köpa något som inte är naturligt. Skamligt detta om inte ni har någt väldigt bra svar. Tidigare storkund, men nu besviken. Inte ett till företag som lurar oss... och varför ska vi äta icke eko palmolja som skördar djurens liv? Blir förvånad om ni vågar svara och publicera detta. Men er stora marknad är vi eko-veganer, och ni tappar oss om era produkter inte är helt ärliga.

Kommentarer

 • Ser att ni inte har palmolja, dock kokosolja. Varför inte erbjuda ekologiska produkter, när vi det att det mesta av raps är smittad av round-up? Är er rapsolja fri från round-up? Men varför härdat fett?

 • Hej GJ!

  Tack för dina frågor kring vår användning av härdade fetter och verkligen tråkigt att du känner dig besviken på oss!

  I några av våra produkter (som glass och imat Fraiche) måste vi använda ett vegetabiliskt, fast fett eftersom det ger en bra konsistens och funktionalitet. Fast fett innehåller mycket mättat fett, så vi strävar efter att ha en bra blandning (raps och kokos) för en (något) bättre hälsoprofil. Härdat fett är omättat fett som genom en process omvandlats till mättat fett (dvs ett flytande fett omvandlas till ett fast fett) vid härdning vid hög temperatur. Läs gärna mer här.

  Gällande Round-Up (eller Glyfosat som det heter på svenska) så finns det regler kring användningen av bekämpningsmedel (läs gärna mer om detta på Livsmedelsverket). Vi ställer höga krav på våra leverantörer som förser oss med ingredienser och de i sin tur analyserar råvaran för att säkerställa att reglerna följts, att ingredienserna är säkra att använda samt livsmedelsgodkända.

  Svaret på din sista fråga om varför vi inte har fler ekologiska produkter, är för att vi inte får lov att berika dessa idag (enligt EU) och vi vet att berikningen är viktig för många av våra konsumenter. Nu har Livsmedelsverket precis godkänt berikning med vitamin D så förhoppningsvis kan det komma fler ekologiska, berikade livsmedel i framtiden!

  Hoppas detta svarade på dina funderingar, annars är du välkommen att höra av dig igen!

  Allt gott,
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.