Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Är det gluten i Oatlys produkter?

Ingen av våra produkter är producerade från så kallad ren havre och de är därför inte glutenfria.

Havre i sin naturliga form är helt fritt från glutenproteiner, men havre kan bli nedsmutsat (kontaminerat) i skördetröskan, transporten med mera. Vi kan garantera att våra produkter innehåller mindre än 100ppm (mg/kg produkt) gluten från vete, råg och korn. Det kan jämföras med produkter som får märkas med "Mycket låg glutenhalt" som får innehålla max 100 ppm gluten. Vi garanterar samma gränsvärde för alla produkter i vårt sortiment.

I vårt amerikanska sortiment som säljs i USA används glutenfri, kanadensisk havre.

Kommentarer

 • Är glutenfria produkter något ni kommer börja producera mer av i framtiden?
  Jenny Björkholm
 • Hej Jenny!

  Det är ett populärt önskemål och vi hoppas verkligen kunna erbjuda det på sikt, men i dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet att tillverka glutenfria produkter. Det har dels att göra med tillgången till ren havre i Sverige och att den är mycket dyrare än den havre vi använder idag, vilket även skulle göra priset på slutprodukten dyrare. För att kunna garantera en helt glutenfri produkt krävs också en särskild hantering av råvaran som vi inte har möjlighet att tillhandahålla i vår anläggning idag.

  Förhoppningsvis kommer vi i framtiden kunna ha åtminstone någon glutenfri produkt i sortimentet. Jag tar vidare din önskan till våra produktutvecklare!

  Allt gott,
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.