Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Är det gluten i Oatlys produkter?

Ingen av våra produkter är producerade från så kallad ren havre och de är därför inte glutenfria.

Havre i sin naturliga form är helt fritt från glutenproteiner, men havre kan bli nedsmutsat (kontaminerat) i skördetröskan, transporten med mera. Vi kan garantera att våra produkter innehåller mindre än 100ppm (mg/kg produkt) gluten från vete, råg och korn. Det kan jämföras med produkter som får märkas med "Mycket låg glutenhalt" som får innehålla max 100 ppm gluten. Vi garanterar samma gränsvärde för alla produkter i vårt sortiment.

I vårt amerikanska sortiment som säljs i USA används glutenfri, kanadensisk havre.

Kommentarer

 • Är glutenfria produkter något ni kommer börja producera mer av i framtiden?
  Jenny Björkholm
 • Hej Jenny!

  Det är ett populärt önskemål och vi hoppas verkligen kunna erbjuda det på sikt, men i dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet att tillverka glutenfria produkter. Det har dels att göra med tillgången till ren havre i Sverige och att den är mycket dyrare än den havre vi använder idag, vilket även skulle göra priset på slutprodukten dyrare. För att kunna garantera en helt glutenfri produkt krävs också en särskild hantering av råvaran som vi inte har möjlighet att tillhandahålla i vår anläggning idag.

  Förhoppningsvis kommer vi i framtiden kunna ha åtminstone någon glutenfri produkt i sortimentet. Jag tar vidare din önskan till våra produktutvecklare!

  Allt gott,
  Sofia
 • Även jag önskar att ert sortiment vore glutenfritt! 😀
  Lena
 • Hej,
  Jag skulle också gärna se en glutenfri havredryck.
  /Matilda
  Matilda
 • Hej Sofia,
  menar du att det inte skulle finnas tillräckligt med glutenfri havre i Sverige idag?
  Kan ni ge någon indikation på när ni tror detta med glutenfria produkter åtminstone delvis kommer att vara genomfört?

  Med vänlig hälsning, Christian 

  Christian Ravn-Holm
 • Hej Christian!

  Visst finns det glutenfri havre i Sverige, men den konventionella havren är en betydligt större gröda vilket också gör att prisbilden blir annorlunda. Det hade varit toppen om all havre som producerades hanterades separat från vete, korn och råg från jord till bord - då skulle det finnas gott om glutenfri havre och både utbudet och priset skulle bli betydligt bättre.

  Det är därför svårt att ge någon indikation på när i tiden detta skulle kunna ske, men vi bevakar ämnet och är väl medvetna om att det är en hög önskan hos många av våra konsumenter!

  Allt gott,
  Sofia
 • Hej, så om jag klarar av att göra havregrynsgröt på "traditionella" havregryn så borde jag klara av era produkter?
  Har inte allergi utan överkänslighet.
  Anna Sameby
 • Hej Anna!

  Om du tolererar vanlig havre så kan våra produkter säkert fungera - men eftersom det är så individuellt hur man förhåller sig till gluten rekommenderar vi alltid att man rådgör med sin läkare eller dietist innan man provar våra produkter.

  Allt gott,
  Åsa
 • Hej! Hur fungerar era produkter om jag har veteallergi?
  Marita
 • Hej Marita!

  Vi rekommenderar generellt inte att använda våra produkter om man är veteproteinallergiker. Även om våra produkter oftast innehåller långt under gränsvärdet för "Mycket låg glutenhalt" kan man som veteproteinallergiker reagera på mindre mängder än så, och på andra veteprotein än gluten. Hur känslig man är och hur man reagerar är dock väldigt individuellt, så precis som vi skrev här ovan rekommenderar vi alltid att man rådgör med sin dietist eller läkare för att vara på den säkra sidan!

  Allt gott,
  Sofia
 • Hej igen,

  kan ni inte ange hur mycket gluten som det max är i respektive produkt, då är det ju lättare att avgöra, eftersom vi tåler olika belastning. På öl står detta t.ex. alltid angivet.
  Christian Ravn-Holm
 • Hej Christian!

  Förstår din tanke, men det finns märkningsregler som reglerar vad vi får och inte får säga på våra förpackningar. Reglerna ser lite olika ut beroende på livsmedel och ingredienser, men de handlar framför allt om att inte vara vilseledande.

  Eftersom vi inte har gluten (t.ex. vete) som ingrediens, kan vi inte heller skriva något om det på förpackningarna - på samma vis som exempelvis vatten inte får marknadsföras som glutenfritt. Att våra produkter ändå innehåller gluten, genom att havren kan kontamineras, märker vi ut genom att understryka havre i ingredienslistan på förpackningarna. Detta för att havre räknas som en allergen (läs mer om det på Livsmedelsverkets sida här).

  Öl, som du nämner, innehåller ofta korn (eller andra sädesslag) som i sig innehåller gluten. Det gör att glutenhalten kan nämnas i dessa fall.

  Det är inte helt solklart eller lätt att förklara, men hoppas att detta ändå gav lite mening!

  Allt gott,
  Sofia
 • jag har veteallergi , jag tål deras produkter , de är jag glad för 😀
  ragerar ingenting alls kan dricka hur mycket som helst 😃

  camilla
 • jag vill också ha en glutenfri havredryk. Ekologisk och glutenfri. Hoppas!
  johanna
 • Jag vill också gärna se glutenfri oatly!
  Emelie Ström
 • Hur kommer det sig att go green, the bridge och aito klarar av att producera glutenfria havdredrycker och grädde men det verkar omöjligt för er?

  Väldigt märkligt.

  Jag klagar bara för att era produkter ändå är bäst och vill kunna använda dom haha
  Isaac
 • Hej Isaac!

  Som det ser ut idag har vi tyvärr inte möjlighet att tillhandahålla den särskilda hantering av råvaran som krävs för att kunna garantera en helt glutenfri produkt.

  Som tidigare nämnt tar vi vidare alla önskemål vi får, så vi noterar att du med flera önskar glutenfria produkter!

  Allt gott,

  Amelie
 • Hej,

  Jag anmäler intresse för glutenfria produkter, om det är något som vi konsumenter/kunder redan vet så är det att glutenfria produkter alltid är dyrare och i mindre förpackningar.
  Hoppas verkligen att ni kan klara av detta önskemål i framtiden för i dagsläget kan jag inte köpa era produkter fast jag hemskt gärna vill.
  Annie
 • Jag vill också ha glutenfritt alternativ - i alla fall iKaffe för den är helt fantastiskt god men borde ej dricka den.
  Malin Håkansson
 • Hej,

  Jag tror många skulle kunna tänka sig att betala lite extra för en helt glutenfri produkt. Kanske åtminstone skulle kunna vara värt att ha som komplement i ert sortiment om det är svårt att helt gå över till glutenfritt?

  Tack!

  MVH
  Frida

  Frida
 • Hej på er!

  Vi noterar era önskemål och tar med oss er feedback gällande priset. Förhoppningsvis kommer vi i framtiden kunna erbjuda en glutenfri dryck!

  Allt gott,
  Sofia
 • Hej!
  Sållar mig till tidigare kommentarer och skulle också gärna se en glutenfri produkt, även jag ffa iKaffe.
  Skulle också tycka att det var rimligt att den var dyrare med tanke på att allt annat glutenfritt är det. Om inte all havre plötsligen blev glutenfri vilket ju vore drömmen 😊
  Maria
 • Även jag vill ha ett glutenfritt alternativ !!!!
  Emma Olofsson
 • Hej! Jag har precis diagnosticerats angående celiaki och önskar glutenfri Ikaffe. 3 % av befolkningen har celiaki. Jag skulle gärna betala mer för att kunna fortsätta dricka Ikaffe.

  Vänliga hälsningar, Linda
  Linda Bergstrand
 • Hej Maria, Emma och Linda,

  stort tack för att ni skriver till oss! Jag tar vidare er önskan om en glutenfri produkt (gärna iKaffe för några av er) och de tankar ni har om priset.

  Om ni har fler tankar eller önskemål är ni varmt välkomna att höra av er igen!

  Allt gott,
  Amelie
 • Jag skulle också önska ekologiska  vete/glutenfria produktalternativ gällande alla era produkter Och  då betala lite till om det behövs.
  Anna Karin Hammarstrand
 • Hej Anna Karin,

  tack för att du tar dig tid att skriva till oss gällande ditt önskemål! Jag kommer att ta din önskan vidare.

  Allt gott och trevlig helg,
  Amelie
 • Jag skulle också väldigt gärna se att er havremjölk blev glutenfri!
  Sofia
 • Hej Sofia,

  tack för att du skriver till oss!

  Jag noterar detta och tar ditt önskemål vidare.

  Allt gott,
  Amelie
 • Hej !
  Även jag önskar glutenfri havremjölk. Priset har mindre betydelse. Hoppas det inte dröjer alltför länge förrän ni kan glädja oss konsumenter med detta. Ser fram emot det.
  Britt-Marie
 • Jag är glutenallergiker och klarar Oatlys havremjölk helt utan problem.
  Lisa
 • Jag vill oxå ha glutenfria produkter.
  Carina
 • Jag vill oxå ha glutenfria produkter 👍
  Lena
 • Glutenfritt hade varit guld! Älskar att baka med iKaffe (funkar säkert med andra sorter men den har jag alltid hemma) men när det ska bakas glutenfritt får jag problem 🙁
  Skulle även uppskatta en mindre förpackning av iKaffe att ha på jobbet. Hinner aldrig göra slut på en liter innan den blir gammal när jag bara har en liten skvätt i kaffet och känns ju så dumt att slänga.
  Pernilla
 • Hej Pernilla,

  tack för dina förslag!

  Förstår dilemmat med att ha en hel iKaffe på jobbet och mindre förpackningar är ett ganska poppis önskemål. Just nu har vi inte plats för fler förpackningslinjer i vår anläggning, men vi får väl se vad framtiden kan ge!

  Ett tips (såvida du inte vill dela den med kollegorna ;-) är att iKaffe håller längre än man kan tro. Så länge lukt och smak är OK, så funkar den fint att fortsätta dricka!

  Allt gott,
  Åsa
 • Hej!

  Önskar också glutenfria produkter från er.

  Med tanke på eran ökade efterfrån på era produkter bör kapaciteten gå att lösa med nya produktionslinjer som hanterar glutenfria produkter. Och med tanke på efterfrågan och att era konkurenter har detta så tänker jag att odlare bör kunna hitta fält för att odal glutenfri havre - dvs okontaminerad av annat sädesslag. Sverige är stort 😀

  Tack för mig.
  Jimmy
 • Tycker det är rätt slött av er, ärligt talat. Om ni var genuint intresserade av att göra en riktig kvalitetsprodukt, som också är snäll mot planeten och allt levande, så skulle ni bara använda ren ekologisk havre. Det är massa andra företag som "klarar" att tillhandahålla produkter med ren ekologisk havre. Handlar mer om vilja och engagemang uppenbarligen. Folk har bett om glutenfri, ekologisk havre i era produkter i flera år nu, verkligen dags att ni tar till er detta och uppgraderar ert företag och era produkter.
  Jeanette
 • Hej Jimmy och Jeanette,

  Tack för ni tagit er tiden att skriva till oss gällande våra produkter!

  Vi hör er och det ligger absolut i vårt intresse att ha en kvalitetsprodukt som så många som möjligt ska kunna använda för både klimatet och hälsans skull. Men det är tyvärr inte så enkelt som det kan verka när det kommer till så kallat ren havre och en helt glutenfri produktion. Som tidigare nämnt hänger det mycket på att tillgången till ren havre inte är så omfattande, vilket gör att den är svårare att få tag på men också att det skulle innebära en helt annan prisbild. Det handlar även om den hantering som krävs för att kunna garantera en glutenfri produkt och att detta är något som vi i dagsläget inte har möjlighet att tillhandahålla. Med det sagt så är det möjligt att vi i takt med att vi växer, precis som du nämner Jimmy, också kan ha större möjligheter att erbjuda helt glutenfria produkter eller en glutenfri del i vårt sortiment. Som sagt, vi tar det till oss och vi tar självklart också era önskemål vidare!

  Har ni några andra frågor eller funderingar så tveka inte att skriva till oss igen.

  Allt gott,
  Christine
 • Här finns en position att ta Oatly.  
  Ordna med Glutenfritt nu 😀

  Häls,

  /Johan
  Johan
 • Super kul att ni kommit till China, bor i shanghai och dricker Barista versionen varje dag (hemma och ute). Men det skulle vara perfekt om ni kunde få fram en GF variant också så hela familjen kunde dricka utan problem. Vi betalar gladeligen nästan SEK 70 per liter så ett snäpp till för en GF variant gör ingenting!
  Bo
 • Hej Bo och Johan,

  Bra att ni skriver och berättar om era önskemål! Det uppmärksammas såklart och tas med till produktionsutvecklingsavdleningen.

  Allt gott,
  Rebecca
 • Testa äntligen eran populära ikaffe. Men reagerade tyvärr direkt. Önskar ett glutenfritt alternativ.

  Hälsningar
  Angelina
 • Hej Angelina,

  Vad tråkigt att höra att våra produkter inte fungerar för dig.

  Vi har tagit emot önskemålen och tar dem till oss. Som tidigare nämnt så handlar det om att tillgången till ren havre inte är så omfattande, vilket gör att den är svårare att få tag på men också att det skulle innebära en helt annan prisbild. Det handlar även om den hantering som krävs för att kunna garantera en glutenfri produkt och att detta är något som vi i dagsläget inte har möjlighet att tillhandahålla. Det såklart möjligt att vi i takt med att vi växer kan ha större möjligheter att erbjuda helt glutenfria produkter eller en glutenfri del i vårt sortiment.

  Allt gott,
  Rebecca
 • Jeg ønsker meg også veldig en glutenfri Oatly havremelk. Jeg kan betale mer for den:) 

  Håper håper dere klarer dette snart!:)

  Vi har vært storforbrukere av Oatly havremelk og is i maaaange år, men kan ikke bruke den lenger da sønnen vår har fått Cøliaki. Han savner deres havremelk!

  Elise
 • Även jag önskar att era produkter vore glutenfria.
  //Maria i Kungsbacka
  Maria
 • Är glutenintolerant och önskar som många andra en glutenfri iKaffe, man Är van vid att glutenfri kost är dyrare så det gör ingen skillnad om produkten blir dyrare.
  Charlotte
 • Hej!

  Skulle gärna se glutenfria varianter på ert sortiment så snart om möjligt! Instämmer helt enkelt med föregående talare här i tråden.

  Min flickvän har celiaki och vi försöker äta veganskt i relativt stor utsträckning.Som det ser ut idag så vågar hon inte använda era produkter då hon inte vet hur det påverkar henne och inte vill chansa. Istället får vi använda soyaprodukter eller andra liknande som vi inte tycker är lika bra som era, och ofta inte heller har innehåll som odlats i Sverige. Så snälla se till att ta fram några av era mest storsäljande produkter som glutenfria varianter också! Det skulle definitivt vara värt att betala mer för!

  Hälsningar Jakob och Isabella
  Jakob Länje
 • Tack för era önskemål och synpunkter!

  Vi hoppas kunna erbjuda ett delvis glutenfritt sortiment i framtiden!

  Allt gott,
  Åsa
 • Hej Oatley, ni måste hålla med om att det är underbara positiva problem?
  Eftersom jag bor i shanghai frågar jag efter oatley i varje ”Coffee shop” dom kommer långsamt en efter en. Så med bidraget i marketing set vi fram mot det glutenfria 😎
  Bo
 • Hej Bo! Visst är det ett positivt problem att så många vill ha en produkt utvecklad av oss. Samtidigt frustrerande att vi inte har möjlighet att tillgodose behovet idag. Vår förhoppning är att vi ska kunna belöna din hjälp med marknadsföring med ett glutenfritt alternativ någon gång i framtiden. Tack för hjälpen!
  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.