Är det gluten i Oatlys produkter?

Ingen av våra produkter är producerade från så kallad ren havre och de är därför inte glutenfria.

Havre i sin naturliga form är helt fritt från glutenproteiner, men havre kan bli nedsmutsat (kontaminerat) i skördetröskan, transporten med mera. Vi kan garantera att våra produkter innehåller mindre än 100ppm (mg/kg produkt) gluten från vete, råg och korn. Det kan jämföras med produkter som får märkas med "Mycket låg glutenhalt" som får innehålla max 100 ppm gluten. Vi garanterar samma gränsvärde för alla produkter i vårt sortiment.

I vårt amerikanska sortiment som säljs i USA används glutenfri, kanadensisk havre.

Kommentarer

 • Jag och många med mig behöver och vill avstå från gluten. Jag önskar att ni ordnar med glutenfria produkter. Har länge köpt era produkter och använt dagligen, men gör nu inte det längre pga av gluten och det känns trist då jag gillar produkterna.
  Catarina Klampe
 • Halloj Catarina,

  Tack för ditt meddelande!

  Jag kan bara föreställa mig frustrationen när man måste upphöra med någonting man egentligen tycker om eftersom den inte matchar ens egna kropps hälsokriterier. Detta är givetvis ingeting vi rycker axlarna åt utan som du säkert läst ovan så är våra produkter i USA per automatik garanterade som havrefria då producenten enbart arbetar med havre medan här i Europa ser det lite annorlunda ut och vi kan inte garantera från korskontaminering.

  Jag kommer lägga till din röst på en lista vi har med önskemål och låta vår produktionsteam veta om detta.

  Havrekramar på 1,5 meters avstånd,
  Adrian

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.