Till senaste kommentaren

Oatly som tagit initiativet med Blackstone?

Hej!
Jag måste säga att det är Oatly som har tagit ett beslut att bjuda in Blackstone som investerare, ingen annan. Det borde rimligtvis finnas många andra investerare att välja bland. Jag tror inte riktigt ni förstår vilka som köper era produkter och att det skulle vara "business as usual". Det är extremt olyckligt och omdömeslöst att ni tagit detta beslut. Jag har absolut ingen som helst lust att bidra med ett enda öre till Blackstone.
Hur ni än vänder, vrider och försöker förklara detta beslut så går det inte att polera skit, det är fortfarande skit.

Tyvärr innebär detta att ni förlorar mig, alla jag umgås och kommunicerar med, samt alla deras sociala nätverk, som kunder.

Vi hittar snart en annan, hållbarare producent.
Lycka till önskar en flerårig före detta stöttande och medveten kund.
DG (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej DG,

  tack för din input och vi är såklart ledsna att se dig gå!

  Det finns som sagt tankar bakom att ta in just Blackstone och det var noga genomtänkt (detta går vi in på lite djupare här om du inte läst det ännu). Om du följt oss länge vet du att Oatly är ett företag som vill påverka. Vi säger inte att vi kan direkt påverka Blackstone's andra investeringar men vi vill visa dem och finansvärlden att det är lönsamt att investera hållbart - annars fortsätter det globala kapitalet att spenderas på annat. Även FN och andra frivilligorgansiationer pushar för att detta ska ske och då vore det ju dumt om vi som ett hållbarhetsföretag stänger dörren istället för att jobba för samma mål.

  Som Oatlykonsument bidrar du inte med pengar till Blackstone utan till vårt arbete vi gör och alltid gjort med hjärtefrågan att jobba för en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion - att förenkla övergången från animaliebaserat till växtbaserat för klimatets skull.

  Hoppas du vill höra av dig igen om du har mer att säga eller fråga!

  Allt gott,
  Åsa
 • Hur fungerar logiken i svaret ovan i relation till det ni skrivit om Blackstones investering? Hur är det inte att bidra med pengar till Blackstone att köpa Oatlys produkter?

  "Som Oatlykonsument bidrar du inte med pengar till Blackstone utan till vårt arbete vi gör och alltid gjort med hjärtefrågan att jobba för en hållbar livsmedelsproduktion och konsumtion - att förenkla övergången från animaliebaserat till växtbaserat för klimatets skull."

  "När Blackstones investering i vår havrebaserade hållbarhetsidé ger en större avkastning än vad de hade kunnat få från andra (som till exempel den kött- och mejeriindustri som är en av de stora orsakerna till att regnskogen i Amazonas idag brinner), då kommer det att sända signaler till det globala kapitalet på det språk alla våra kritiker påstår är det enda investerare förstår: profit."
  Profit?
 • Hej!

  Så här: Eftersom vi inte går med vinst så går ingen utdelning vare sig till Blackstone eller våra andra ägare (om en oroar sig för det när en köper Oatlyprodukter). Allt återinvesteras i vår verksamhet, eftersom vi växer och expanderar i extremt snabb takt. Det är ingen av våra ägare som förväntar sig en snabb avkastning - de vet att en investering i Oatly just nu innebär en långsiktig satsning! Men med det sagt, hoppas vi ju såklart att vi kan bli ekonomiskt framgångsrika och att en utdelning kommer till de som investerat i oss, så småningom. För då bevisas ju att det är lönsamt att investera i hållbara företag!

  Hoppas detta blev mer logiskt. Hör av dig igen annars!

  Allt gott,
  Åsa
 • Ni andra som ser detta, kolla på detta: https://www.youtube.com/watch?v=_UiLIJl3AzY

  Vänta eller skippa till när det snackar om Blackstone

  Greger

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.