Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför har ni rapsolja i vissa av era produkter?

Hej!

Jag undrar om ni verkligen behöver använda er av rapsolja i era produkter? Det är på grund av denna som gör att jag avstår att köpa Oatly, även då jag generellt gillar era grejor och det ni gör. Rapsolja har visat sig var väldigt inflammatoriskt för kroppen och jag tänker att det borde ju verkligen finnas något hälsosammare alternativ?

Bästa hälsningar

Kommentarer

 • Hej Ellinor,

  Tack för att du skriver till oss med dina frågor och önskemål!

  Som företag väljer vi att förlita oss på de övergripande vetenskapliga bevisen som de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR) bygger sin grund på. Där dras slutsatsen att äta mat med fett definitivt är en del av en hälsosam kost - en kost som till exempel ger lågmättat fett och högt i mono- och polyomättat fett, från olika källor. Men som alltid när det kommer till kost, så är det helheten i våra kostvanor som räknas.

  Eftersom rapsoljan är en bra källa till omättat fett som vi uppmuntras äta mer av enligt NNRs kostrekommendationer, så är den det bästa valet för att tillsätta fett i våra produkter.

  Vi är medvetna om att det finns konsumenter som väljer att undvika rapsolja av olika skäl och är därför glada att vi kan erbjuda alternativ utan. Exempelvis kan vi rekommendera vår icke kylda Havredryck Ekologisk.

  Hör gärna av dig ifall du har fler frågor!

  Allt gott,
  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.