Byta ut eller ta bort rapsolja?

Hej!
Jag undrar om ni verkligen behöver använda er av rapsolja i era produkter? Det är på grund av denna som gör att jag avstår att köpaItaly, även då jag generellt gillar era grejor och det ni gör. Rapsolja har visat sig var väldigt inflammatoriskt för kroppen och jag tänker att det borde ju verkligen finnas något hälsosammare alternativ? Behöver man tex. Alls ha rapsolja i den ekologiska havremjölken ?
Bästa hälsningar
Ellinor Lindström
Ellinor Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ellinor,

  Tack för att du skriver till oss och ger dina önskemål! Tråkigt att du inte hittat till några favoriter på Oatly hyllan. Vi är glada att du trots det vill supporta oss.

  Vi använder varmpressad rapsolja som tillverkas helt utan kemikalier. Anledningen till att vi tillsätter rapsolja i vissa av våra berikade drycker är för att få en rund och fyllig smak och de näringsvärden vi önskar.

  När det kommer till hälsa så förhåller vi oss efter Nordiska kostrekommendationer.
  Nordiska kostrekommendationer menar att rapsoljan är ett bra val då den till stor del består av det omättade fettet vi rekommenderas att äta mer av. Men som alltid när det kommer till kost, så är det helheten i våra kostvanor som räknas.

  Vi är medvetna om att det finns konsumenter som väljer att undvika rapsolja av olika skäl och är därför glada att vi kan erbjuda alternativ utan. Exempelvis kan vi rekommendera vår icke kylda Havredryck Ekologisk.

  Hör gärna av dig ifall du har fler frågor! 

  Allt gott,


  Rebecca

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.