Till senaste kommentaren

Kan ni lansera en fetare ekologisk havredryck?

Hej!

Jag saknar er gammaldags havredryck. Tyckte den tog grötfrukosten till en ny nivå. Undrar om ni har planer på att lansera den igen alternativt en ekologisk havredryck med motsvarande fetthalt?
Anders Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders,

  tack för din önskefulla fråga!

  Som det ser ut nu kommer inte vår Gammaldags Hafvredryck att komma tillbaka i vårt sortiment.

  Vi har däremot lanserat Havredryck Mellan Ekologisk - en kyld havredryck med högre fetthalt än den förra kylda. I den har vi tillsatt rapsolja, så fetthalten ligger numera på 1,5 % (jämfört med tidigare 0,5%) vilket gör att den ger en krämigare smak och munkänsla. Här kan du läsa mer om produkten: https://www.oatly.com/se/products/havredryck-mellan-ekologisk9

  Prova gärna Havredryck Mellan Ekologisk helt enkelt, så får vi hoppas du tycker den ger den där extra krämiga och goda smaken till din gröt!

  Allt gott,
  Jenny
 • Hej Jenny,

  Toppen att det finns en ekologisk som är lite fetare, Havredryck mellan, men den är tyvärr även den för tunn familjens smak.

  3% fetthalt, som Oatly iKaffe, är önskemålet. Vi känner oss mycket obekväma med att köpa icke-ekologisk havre med allt vad det innebär av miljögifter, inte minst glyfosat, som det finns starka evidens för att det dödar den natruliga baketierfloran i jord, växter och människokroppen. Har ni koll på eventuell glyfosat-förekomst i era produkter?

  Hälsningar, Anders
  Anders
 • Hej Anders,

  Tack för att du tagit dig tid att skriva till oss med din feedback, dina funderingar och farhågor. 

  Har ni provat vår Havredryck Deluxe? Den ligger väldigt nära iKaffe i sin fyllighet och kanske kan passa familjens smak? Finns dock inte i ekologisk variant. Men jag sätter upp ert önskemål om en ekologisk variant av 3%-ig havredryck på önskelistan till våra produktutvecklare. Vem vet vad framtiden kan erbjuda? Jag håller tummarna!

  Vad gäller glyfosat så följer vi detta mycket nogsamt. Alla våra europeiska havreleverantörer analyserar kontinuerligt stickprov för att se om det finns glyfosat i den havre som de levererar och de har inte funnit något spår av glyfosat vid någon av dessa analyser hittills. Vi har även ett eget program vi använder för att testa våra produkter för glyfosatinnehåll.

  Hoppas jag har kunnat stilla din oro och att du kan känna dig trygg med att våra produkter är glyfosatfria. Annars får du jättegärna återkomma.

  Allt gott och havre bra,
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.