Till senaste kommentaren

Hur ser energikonsumtionen ut vid jämförelse mellan olika förpackningar?

Hej!

Jag har från tidigare svar förstått att det som skiljer era produkter som i butiken förvaras i kyl och de som förvaras i rumstemperatur är deras förpackning.

Jag undrar därför om ni har gjort någon energijämförelse på hur framställningen av förpackningen som klarar rumstemperatur står emot energin som krävs för att kyla ner kylskåpet?

Tacksam för svar!

Mvh

Kommentarer

 • Hej Frida,

  tack för din fråga!

  Ja, det har vi. Vi sätter ut klimatpåverkan i CO2e på så gott som alla våra produkter - i detta ingår hela produktens livscykel från åker till butik och energi ingår i detta (uträkningarna är gjorda av CarbonCloud och du kan hitta metoder och rapporter här om du är nyfiken!)

  När det gäller den icke kylda förpackningen har den ett lager aluminium, vilket är ett resurskrävande material att tillverka och därmed ett högre klimatavtryck. Den kylda förpackningen kräver däremot en obruten kylkedja, dvs i transport, kyld lagring, etc, vilket den andra havredrycken klarar sig utan.

  Så, när det kommer till hållbarhet ur miljösynpunkt är det viktigt att titta på hela livscykeln och med tanke på förpackningarnas olika egenskaper så blir miljöbelastningen i slutändan likvärdig.

  Hoppas detta svarade på din fråga. Hör av dig om du har fler funderingar!

  Allt gott,

  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.