För lite protein jämfört med mjölk

Hej!

Mjölk är en bra källa till protein i frukosten och jag skulle gärna se att ni berikar oatly med mer havreprotein eller från ärta.
Är det något ni funderat på?

(mjölk har mer än tre gånger så mycket protein)
Magnus Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Magnus,

  Tusen tack för att du delar med dig av dina synpunkter och kommer med förslag!

  Vi kan ingenting om ärtor (ännu) utan har hitills fokuserat helt på havre. Och havre kan vi massor om eftersom vi jobbat med den ända sedan tidigt 90-tal.

  Vår idé är att producera växtbaserade produkter som underlättar konsumentens övergång ifrån konventionella mejeriprodukter, eftersom denna övergång är en sådan jättestor miljövinst. Dessutom vill vi erbjuda produkter som är välbalaserade utifrån människans behov av proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer, mineraler osv.

  Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det är helheten i kosten som har störst betydelse. Ett livsmedel är inte per automatik bra för att det innehåller mycket av allt – framförallt inte när vi redan får i oss mer än tillräckligt av de flesta näringsämnen.

  Avseende just proteiner är det viktigt att känna till att vi i dagens välfärdssamhälle faktiskt konsumerar för mycket protein. I Europa har vi ökat intaget av animaliska proteiner med så mycket som 80% mellan åren 1961 till 2007. I Europa konsumerar vi tex nästan 70% mer protein än vad vi behöver enligt Världshälsoorganisationens (WHO) riktlinjer.

  Livsmedelsverket skriver att "nästan alla får i sig mer protein än de behöver eftersom att protein finns i större eller mindre mängd i nästan alla mat. En del är rädda för att proteinintaget ska bli för lågt med vegetarisk mat, men det är sällan något bekymmer. Protein är visserligen viktigt: det är kroppens byggstenar och behövs i allt från små enzymer till att bygga muskler. Men i den vegetariska maten finns alla proteiner man behöver få i sig. Förutsättningen för att kroppen ska kunna använda proteinet ordentligt är att man får i sig tillräckligt med energi. Annars används proteinet som bränsle i stället."

  Jag känner ju inte till bakgrunden till din önskan om mer protein så om du fortfarande efter att ha läst ovan är på jakt efter mer proteiner så kan jag tipsa om att själv tillsätta ärtprotein till våra produkter. Det har jag hört att andra proteinjägare gör.

  Allt gott!

  Härliga havrehälsningar,
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.