Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Förpackning

Hej! Tetrapack som  hela tiden måste produceras och återvinnas ligger inte i tiden och ger en bitter bismak till  era annars underbara produkter. Vi vill hejat inte köpa och slänga pappa och plast hela tiden. Vi vill köpa iKaffe, t ex, på pantbara glasflaskor.
Kan ni visa vägen för nya (nygamla) förpackningar? Tror ni skulle vinna stort på det?
Karolina Bråkenhielm Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Karolina,

  tack för din input!

  Förstår tanken med pantbara glasflaskor att återanvända, men det är dessvärre inte det mest hållbara alternativet - även om en kanske kan tro det. Ett material definieras som "återvinningsbart" om infrastruktur (sortering och insamling) och återvinningsteknik finns på plats. Idag är ingen glasflaska tillverkad av 100% återvunnet material - vilket betyder att glasflaskor till stor del fortfarande är resurskrävande att tillverka.

  Vi har valt att titta på den totala klimatpåverkan av våra förpackningar och vet att Tetra Pak är de absolut bästa i detta avseende. Den viktigaste parametern som vi ser är att öka det förnybara materialet. Idag har vi 84% förnybart material totalt sett och vi arbetar intensivt med våra leverantörer för att öka detta till 100% på lång sikt!

  Om du är nyfiken finns det mer att läsa i vår hållbarhetsrapport (sida 43)!

  Allt gott,
  Åsa
 • Hej! Jag har tänkt precis samma sak, vi slänger många tetrapak från oatly varje vecka hemma hos oss, tänker också på frakt av allt vatten i produkten. Skulle det gå att sälja den koncentrerade havrebasen och låta konsumenten blanda själv med vatten?Tror många som köper oatly försöker leva mer miljövänligt och att en sådan produkt skulle uppskattas. Såklart kan man tillverka egen havremjölk av havregryn och olja men det är nog lite för jobbigt tycker nog de flesta.../Anna
  Anna
 • Hej Anna,

  Tack för du tagit dig tiden att skriva till oss!

  Som det ser ut nu har vi inga planer på ett koncentrat eller liknande då det i dagsläget inte är möjligt. Detta eftersom vår process kräver att vi tillsätter vatten redan i första steget (malningen av havrekornen). Men jag förstår absolut din tanke och det är absolut något som önskas då och då. Jag ser till att framföra även din önskan till vår innovationsavdelning!

  Vi vill absolut erbjuda en produkt som är det självklara valet när man tänker på klimatet och det är också en del av varför vi valt just de förpackningar vi har nu. Det kan vara intressant att veta att så som vår produkt ser ut idag sparar man 75% i CO2e utsläpp när man väljer vår havredryck istället för komjölk (vår icke kylda havredryck 1,5% jämfört med komjölk 1,5%), så man gör fortfarande klimatet en otrolig tjänst bara genom att välja havrebaserat!

  Har du fler frågor eller tankar så tveka inte för att skriva till oss igen!

  Allt gott,
  Christine

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.