Hållbarhetsrapport

Hej Oatly!

Hittar bara er hållbarhetsrapport får år 2018 - finns ingen för år 2019?

Vänligen,
Vera

Kommentarer

 • Hej Vera!

  Vad kul att du är nyfiken på vår Hållbarhetsrapport! Vi håller på att sammanställa (i skrivande stund faktiskt!) rapporten från 2019 och den kommer att vara färdig någon gång under våren. Hoppas att du kan hålla ut till dess!

  Allt gott,
  Amelie
 • Jättetack!😄Vill också kolla med er ifall ni har någon info om erna konsumenter. Typ är det flest kvinnor eller män? Vilka åldrar etc?
  Vera
 • Hej igen Vera!

  Tyvärr har vi inget sådant underlag om våra konsumenter. Eftersom vi vänder oss till alla, hoppas vi att så många som möjligt (oavsett kön och ålder) använder våra produkter!

  I Klimatbarometern 2017 (som Sifo gjorde på uppdrag av WWF) framkom det att var femte ung tjej väljer växtbaserat. Denna rapport har ju ett par år på nacken och gäller inte specifikt våra produkter, men kanske kan det vara utav intresse! Du kan läsa mer här:
  https://www.wwf.se/pressmeddelande/ny-sifo-klimatet-viktigaste-samhallsfragan-for-unga-2497300/#press-material


  Allt gott,

  Anna
 • Hej!

  Jag undrar hur Oatly tänker kring problem med leveransen - Oatly är beroende av havre som i sin tur är beroende av vädret. Hur tänker ni kring detta? Ska ni utöka er lokal i Landskrona? Bygga fler lokaler i Sverige? Möjligen växthus?


  Vera
 • Hej Vera, tack för din fråga! Ja vi är verkligen beroende av havre och försöker handla så lokalt som möjligt. Det betyder att vi främst köper från svenska bönder till den nordiska marknaden och om det tar slut på Svenska havre så vänder vi oss först till Finland och sedan Baltikum. Vi bygger hela tiden ut i Landskrona men för att minska transporterna bygger vi också fabriker i andra länder där vi finns. Just nu har vi en i Nederländerna och en i USA. Fabriken i Nederländerna får sin havre bland annat från bönder i Storbritannien, Sverige och självklart Nederländerna. I USA får de sin havre från Canada. Det här gör ju att vi inte behöver exportera lika mycket från fabriken i Landskrona och då räcker havren längre för oss här i norden samtidigt som planeten blir gladare och fler länder får mer lokalproducerad havredryck. Lite så tänker vi, vad tänker du om det?

  Allt gott!
  Mårten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.