Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför fokuserar ni inte mer på hälsoaspekten när ni marknadsför era produkter?

Hej!

När ni jämför er produkt med komjölk fokuserar er marknadsföring mestadels på hållbarhet. Det finns flera kända studier och försök som kommit fram till slutsatsen att mjölk och animaliska protein är skadligt för hälsan.

Finns det några anledningar till varför ni ej fokuserar på hälsoaspekten alls i er marknadsföring? Och vad har ni för ståndpunkt i hur nyttigt komjölk är för oss?

Kommentarer

 • Hej Maja, tack för bra fråga. Det fina med en växtbaserad kost är ju att du kan äta den av olika anledningar och du får en massa annat bra på köpet, liksom.

  Vi vill göra hälsosamma produkter för både människor och planet men hållbarhetsaspekten kommer definitivt först för oss (svårt att motivera glassen annars). Utan en planet som mår bra spelar det inte så stor roll hur nyttigt vi äter eller hur ofta vi tränar.

  Vi vill inte heller att människor ska tro att de kan leva enbart på havredryck. En hälsosam måltid behöver vara varierad och en del av en bra livsstil och om havredryck ingår i det så bidrar den med härliga betaglukaner, till exempel, som hjälper till att behålla normala kolesterolnivåer i blodet. Det är anledningen till att vi inte tillsätter alla möjliga vitaminer och mineraler i våra produkter, utan bara de som du annars kanske har svårt att få i dig om du byter från mjölk till havredryck.

  Förr i tiden när vi var fattiga och hade svårt att få i oss näring så var mjölk från en ko kanske ett bra tillskott till måltiden. Idag när vi har svårt att göra av med all energi vi får i oss men planeten behöver att alla människor äter mer hållbart, tja, då kanske tiden har kommit för havredryck. De flesta (jag skulle kunna skriva alla) forskare är överens om att vi behöver äta mer växtbaserat, och vi håller med. Därför är vår fokus där. Hur tänker du? Hade du önskat mer fokus på personlig hälsa?

  Allt gott!
  Mårten
 • Behåller betaglukaner sina fördelar för kolesterolvärden när de har processats till er havredryck. Om det gör det, hur mycket bör jag dricka per dag?
  Caroline
 • Hej Caroline! Ja betaglukanerna behåller sina fördelar tack vare vår enzymeringsprocess där vi använder samma enzymer som finns i din mage. Ett glas havredryck på 2,5 dl ger dig 1,2 g betaglukaner. Så om havredryck är din enda källa till betaglukaner så bör du dricka totalt 3 glas under en dag för att de ska ge sin hälsoeffekt. Förutsatt att konsumtion sker i kombination med en mångsidig kost och en hälsosam livsstil.

  Allt gott och havre bra!
  Mårten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.