Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur forskar ni?

Hej!

Jag skulle vilja veta vad för typ av forskningar ni gör och om det är just Oatly som gör det eller om ni hyr in kompetens.

Kommentarer

 • Hej Beatrice!

  Det stämmer att vi är delaktiga i en hel del forskning - vi lägger ca 2-3% av vår omsättning på forskning, utveckling och innovation (detta att jämföra med företag i vårt segment som brukar lägga 0,2%).

  Vår medverkan kan se lite olika ut - vår egen Innovationsavdelning undersöker ju ständigt möjligheter till att ta fram nya havrebaserade produkter med mindre klimatpåverkan! Vi har även en hållbarhetsavdelning som agerar projektledare för studier.Till exempel har vi finansierat projektet med Adam Arnesson i studien "Den hållbara gården – finns den?" (genomförd av Elin Röös vid SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet) där vi även köpte havre av Adam och använde till en alldeles särskild havredryck av (Gammaldags Hafvredryck). Detta går vi nu vidare med i ett ännu större projekt och söker fler bönder som vill ställa om till mer växtbaserat (läs gärna mer om det här).

  Vi är även en av aktörerna bakom Scanoats och baljväxtprojektet New Legume Foods samt i ett projekt kallat MISTRA kring hållbar konsumtion. Ett annat projekt är vi ganska nyss startat är att undersöka möjligheterna till att göra mat av våra fiberrester (det vill säga det som blir över i vår havredrycksproduktion) och till detta har vi fått hjälp av Vinnova.

  Hoppas detta gav svar på din fundering! Hör gärna av dig igen om du har mer att säga eller fråga.

  Allt gott,
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.