Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

När och hur grundades Oatly?

Vid Lunds universitet föddes under 90-talet idén om att skapa produkter som alla skulle kunna njuta av, utan att oroa sig över vare sig allergier eller utnyttjandet av planetens resurser. Gedigen forskning  ledde fram till upptäckten att naturliga enzymer kunde omvandla fiberrik havre till näringsriktig flytande föda, perfekt anpassad för människor.

Upptäckten banade väg för Oatly och idag finns verksamheten i fler än 20 länder, med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Landskrona. I takt med att företaget växer skapas nya möjligheter till att hela tiden utveckla nya havrebaserade produkter.

Kommentarer

 • Hur och när och varför blev ni uppköpta av ett kinesiskt företag? Vad är er inställning till den kinesiska diktaturen ?
  Lukas
 • Hej Lukas,

  Tack för att du skriver till oss!

  I december 2016 förstärktes Oatlys svenska ägarkrets med internationella ägare, China Resources och Verlinvest, som hjälper oss att expandera och globalisera. Med en internationell ägarkrets kan vi driva en omställning på nya marknader eftersom de hälso- och klimatutmaningar vi står inför är globala.

  Såklart är vi medvetna om att det inte råder demokrati i Kina och ställer oss inte bakom någon som helst form av kränkning av mänskliga rättigheter.

  Jag hoppas detta gav mening. Skulle du ha några andra frågor så tveka inte för att kontakta oss igen!

  Allt gott,
  Rebecca

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.