Till senaste kommentaren

Innehåller Oatlys havredryck mycket socker?

Vi har inte tillsatt något socker i våra naturella havredrycker utan sockerarterna är naturliga disackarider (maltos) som finns i havre. Vi har genom forskning hittat ett sätt i vår tillverkningsprocess att bryta ner stärkelsen till maltos med hjälp av enzymer- samma enzymer som finns naturligt i vår mag- och tarmkanal. Samma process sker även i våra kroppar vilket betyder att vi får i oss lika mycket maltos oavsett om vi konsumerar havregryn, havregrynsgröt eller havredryck.

Naturliga sockerarter förekommer även i flera andra livsmedel - ett exempel är laktos i mjölk. I vår naturella havredryck finns 4 g maltos/100 ml vilket kan jämföras med laktos i komjölk, knappt 5 g/100 ml.

Livsmedel som innehåller stora mängder tillsatt socker har ofta mindre näring och enligt kostrekommendationerna skulle vi behöva dra ner på dessa. Eftersom våra produkter innehåller såväl kolhydrater som fett, protein och fibrer tillför de energi från flera näringsämnen och inte bara tomma kalorier.

Kommentarer

 • Hej!
  Alpro måste jubla åt det här, de har ju helt tagit över försäljningen av ikaffe..det kan inte vara bra att tappa de marknadsandelarna, en riktig dundertabbe..
  magnus honig
 • Hej Magnus,

  Tack för att du skriver till oss!

  Såklart tycker vi också att det är jättetråkigt att vi inte kunnat leverera. Vi har haft en olycklig produktionsstörning som uppkom komiskt nog i samband med en utbyggnad. Vi hoppas att utbygganden kommer leda till att vi kan möta den ökande efterfrågan, och att ha våra produkter på hyllorna så snart som möjligt.

  Allt gott,
  Rebecca

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.