Måste er havredryck stå i kylskåp?

Er havredryck står oftast i kylen på affärerna. Medan andra märken inte gör det. Måste jag förvara er havredryck i kylskåp? Det är så skönt att beställa hem jättemånga och alltid ha hemma. Men jag har inte så mycket plats i mitt kylskåp.

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Förstår att det kan vara lite förvirrande! Det är nämligen så att några av våra drycker behöver stå i kylskåp hela tiden, medan några av dem kan förvaras i rumstemperatur innan öppning. En huvudregel att följa är att de med "platt tak" (t.ex. iKaffe) klarar sig i rumstemperatur, medan de med "gaveltopp" (t.ex. Deluxe) måste stå i kylen även innan öppning. Det har att göra med att deras olika typer av förpackning kräver olika slags förvaring!

  Vill du beställa hem flera paket havredryck på en gång och kunna förvara dem utanför kylskåp är det alltså t.ex. denna du ska sikta in dig på. 

  Hör gärna av dig om du har någon annan fundering!

  Allt gott,
  Sofia
 • Hej  jag hittade svar nu om hållbarhet men nyfiken på vad skillnaden egentligen beror på.Dom havremjölksorterna som är lite mer tåliga oöppnade från butik är dom typ kanske värmebehandlade? Om kan svara ........annars är jag väldigt nöjd ändå då med det som jag läst här. mycket god mjölk alltså glad!!!!!!

  susanne
 • Hej Susanne!

  Kul att höra att du gillar våra drycker!

  De produkter som kan förvaras i rumstemperatur innan öppning kommer i så kallad aseptisk förpackning, som har flera lager och fungerar ungefär som en konservburk (det är också därför hållbarheten är så mycket längre). Våra kylda drycker har en annan typ av förpackning som har färre lager och därför måste stå kallt. Det är alltså inget i innehållet som påverkar hur de behöver förvaras, utan hur de är förpackade.

  Både våra kylda drycker och de som förvaras i rumstemperatur är värmebehandlade med UHT (Ultra High Temperature) för att förlänga hållbarheten.

  Hoppas att detta gav lite klarhet och att du vill höra av dig igen om du har fler frågor!

  Allt gott,
  Sofia
 • Hej måste pålägg och "creme fraiche stå i kylskåpet ?
  Natalie
 • Hej Natalie!

  Tack för din fråga!

  Ja, påMackan och iMat Fraiche ska stå kylda.

  Hör gärna av dig om du undrar något mer!

  Allt gott,
  Amelie
 • Hej, jag skulle vilja ha Ikaffe i 3 dl förpackningar. Är det något som finns eller planeras för i framtiden?
  Annika Kullberg
 • Hej Annika,

  tack för att du hör av dig till oss med din önskan!

  I dagsläget tillhandahåller vi inte mindre förpackningar av iKaffe då vi inte har den sorts maskin i vår anläggning som krävs för en mindre förpackning som passar iKaffe.

  Mindre förpackningar är något som regelbundet efterfrågas av våra konsumenter och förhoppningsvis är det något vi kan erbjuda längre fram. Önskemål är mycket viktiga för oss och vi tar alltid dessa vidare. Jag kommer därför att framföra din förfrågan om förpackningar som rymmer 3 dl.

  Skriv gärna till oss igen om du har ytterligare tankar eller funderingar!

  Allt gott,
  Amelie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.