Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Innehåller Oatlys glass nötter?

Undrar om det kan finnas spår av jordnötter, trädnötter eller mandel i oatly glassen eller i någon annan av era produkter?
Christel Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Christel,

  Tack för att du skrivit till oss med din fråga om innehåll av nötter i våra produkter.

  Ingen av våra drycker och matlagningsprodukter innehåller några nötter och fram tills nu så har inte heller våra glassar innehållit nötter.

  Dock har vi nyligen uppdaterat och förändrat våra basglassars recept och denna veckan lanserar vi dessutom två nya smaker.

  En av dessa nya smaker, Salty Caramel Hazelnut, kommer innehålla hasselnötter och anledningen är att vi fått in önskemål om en lyxigare glass med nötter. Denna glass kan även innehålla spår av mandel.

  Den andra nya glassen, Double Chocolate Fudge samt våra basglassar (i smakerna vanilj, jordgubb och choklad) innehåller fortsatt inte nötter.

  Alla våra glassar (dvs. de med nytt recept och som säljs i pappersförpackning) har en ny fettblandning som innehåller kokosolja, se exempelvis innehållsförteckningen för vaniljglassen nedan.

  Havrebas (vatten, havre), socker, druvsocker, rapsolja, glukossirap, fullhärdad kokos- och rapsolja, kokosolja, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), salt, naturlig arom, färg (betakaroten).

  Kokosnöt är inte en nöt och innefattas därför inte i gruppen nötter. På Livsmedelsverkets hemsida, se länk nedan, kan man läsa följande: Kokosnöt kommer från en palm och är inte släkt med övriga "nötter". Man kan vara allergisk mot kokosnöt även om det är mycket ovanligt.

  Läs gärna mer här: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/notter-och-froer

  Hoppas detta gav dig klarhet!

  Allt gott
  Sofie
 • Hej,

  Jag är MYCKET allergisk mot nötter o mandel och det är med riktig oro jag läser att ni kommer införa en glass med nötter i, helt galet!
  Kommer ni att kunna GARANTERA att era produkter fortsatt är 100% fria från spår av nötter eller mandel?
  Just hasselnötter är en de mest allergena produkterna som finns och kan säga att för egen del är rent livsfarligt att få i sig även spår av detta ämne.
  Jag tycker det låter som en väldigt korkad idé att införa och jag kommer garanterat tvingas sluta med era produkter om nötter hanteras i samma produktionsled. Trist!!
  Joachim Nyqvist
 • Hej Joachim!

  Förstår din oro, men vill verkligen försäkra dig om att ingen av våra andra produkter innehåller nötter. Våra glassar tillverkas nämligen hos SIA och inte i vår egen anläggning, så de finns inte några som helst nötter i vår fabrik där övriga produkter tillverkas. 

  Hör av dig igen om du skulle ha någon annan fråga eller fundering!

  Allt gott,
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.