Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Innehåller Oatlys glass nötter?

Undrar om det kan finnas spår av jordnötter, trädnötter eller mandel i oatly glassen eller i någon annan av era produkter?

Kommentarer

 • Hej Christel,

  Tack för att du skrivit till oss med din fråga om innehåll av nötter i våra produkter.

  Ingen av våra drycker och matlagningsprodukter innehåller några nötter och fram tills nu så har inte heller våra glassar innehållit nötter.

  Dock har vi nyligen uppdaterat och förändrat våra basglassars recept och denna veckan lanserar vi dessutom två nya smaker.

  En av dessa nya smaker, Salty Caramel Hazelnut, kommer innehålla hasselnötter och anledningen är att vi fått in önskemål om en lyxigare glass med nötter. Denna glass kan även innehålla spår av mandel.

  Den andra nya glassen, Double Chocolate Fudge samt våra basglassar (i smakerna vanilj, jordgubb och choklad) innehåller fortsatt inte nötter.

  Alla våra glassar (dvs. de med nytt recept och som säljs i pappersförpackning) har en ny fettblandning som innehåller kokosolja, se exempelvis innehållsförteckningen för vaniljglassen nedan.

  Havrebas (vatten, havre), socker, druvsocker, rapsolja, glukossirap, fullhärdad kokos- och rapsolja, kokosolja, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, guarkärnmjöl), salt, naturlig arom, färg (betakaroten).

  Kokosnöt är inte en nöt och innefattas därför inte i gruppen nötter. På Livsmedelsverkets hemsida, se länk nedan, kan man läsa följande: Kokosnöt kommer från en palm och är inte släkt med övriga "nötter". Man kan vara allergisk mot kokosnöt även om det är mycket ovanligt.

  Läs gärna mer här: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/sjukdomar-allergier-och-halsa/allergi-och-overkanslighet/notter-och-froer

  Hoppas detta gav dig klarhet!

  Allt gott
  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.