Till senaste kommentaren

Skillnad på kyld/färsk dryck och ej kyld?

Hej!
Jag upptäckte på Willys att havredrycken fanns både i kylen och ej kyld i en annan hylla.
Jag försökte jämföra paketen men kunde inte hitta någon skillnad alls. Däremot var prisskyltarna som Willys själva satt upp olika. Den i kylen stod det ”havredryck färsk” på, och den andra bara ”havredryck”. Den kylda var även 2-3 kr billigare.
Är det två olika produkter och vad är i så fall skillnaden?

Kommentarer

 • Hej Frida!
  Då gissar jag att det var de ekologiska havredryckerna du tittade på, de i "naturfärjade" förpackningar.

  Den som kan förvaras i rumstemperatur har en lufttät, aseptisk förpackning som gör att den får en lång hållbarhet och ett bäst före datum som sträcker sig in i framtiden. Det har gjort den populär i storhushåll och bland personer som förbereder sig för zombieapokalypsen eftersom du kan bunkra upp ett lager under en längre tid.

  Sedan finns det folk i farten som föredrar sin havredryck så färsk som möjligt, direkt från fabriken ner i magen, och som vill hitta drycken som de fann den innan de insåg fördelarna med att tillhöra the post milk generation. I kylen. De förpackningarna håller drycken färsk, men bara under en kortare tid. 

  Den ljusblå kylda Havredryck Mellan skiljer sig i innehållet från den ljusblå havredrycken som kan förvaras i oöppnad i rumstemperatur på det sättet att den kylda har lite surhetsreglerande ämne i sig som gör att den kan blandas fint med kaffe. Och om du tar den mörkblå Deluxen så är det dessutom lite mer omättat fett för en lite mer krämig smak. Något för alla!

  Allt gott!
  Mårten
 • Jag undrar vad som tillsätts i alla de produkter som har lång hållbarhet. Dessutom ingen info att öppnad förpackning har kortare hållbarhet och måste nog förvaras kallt.
  Anita Sjökvist
 • Hej Anita,

  Tack för superbra frågor!

  De havredryckerna som har lång hållbarhet har inga extra tillsatser alls. Det är bara typen av förpackning som skiljer sig åt. Förpackningen för de drycker som kan stå i rumstemperatur innan de öppnats har ett extra skikt och är helt lufttäta, de är så kallade aseptiska förpackningar.

  Information om att öppnad förpackning skall stå kallt högst +8 grader finns i det finstilta på baksidan av förpackningarna under rubriken Förvaring. Där på baksidan hittar du också rubriken Bäst Före och där under hittar du informationen om att öppnad förpackning är hållbar minst 5 dagar.

  Havre bra!
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.