ursprung av näringsinnehållet i Oatly

Hej,
Vilka av nedan innehåll kommer från havren och vad kommer resten från./Ulrika

Energi 193 kJ/46 kcal
Fett 1,5 g
varav mättat 0,2 g
Kolhydrater 6,7 g
varav sockerarter 4,1 g*
Fiber 0,8 g
Protein 1,0 g
Salt 0,10 g
Vitamin D 1,5 μg (30%**)
Riboflavin 0,21 mg (15%**)
Vitamin B12 0,38 μg (15%**)
Kalcium 120 mg (15%
Ulrika Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ulrika, tack för att du hör av dig! Jag kör hela listan uppifrån och ner.

  Energi 193 kJ/46 kcal: kommer från hela slutprodukten.

  Fett 1,5 g: kommer från rapsolja och havre.

  varav mättat 0,2 g: från havre.

  Kolhydrater 6,7 g: kommer från hela slutprodukten.

  varav sockerarter 4,1 g: sockerarterna är naturliga disackarider (maltos) som finns i havre.

  Fiber 0,8 g: från havre

  Protein 1,0 g: från havre

  Salt 0,10 g: tillsatt. Ursprungsland Danmark, leverantör Akzo nobel.

  Vitamin D 1,5 μg (30%**): berikning. Vitamin D2 (ergokalciferol) som vi använder har ett vegetabiliskt ursprung. För att utvinna D2 utgår man från jäst där ergosterol(provitamin) utvinns som sedan strålas med UV-ljus och på så sätt bildas vit D2 (ergokalciferol).

  Riboflavin 0,21 mg (15%**): berikning. Kommer från en fermenteringsprocess där en jästsvamp producerar vitamin. Det finns dock ingen jäst kvar i vitaminet när det sedan tillsätts i våra produkter. Riboflavin kallas också vitamin B2.

  Vitamin B12 0,38 μg (15%**): berikning. Den form av B12 som vi använder är cyanokobolamin som framställs genom fermentering av bakterier.

  Kalcium 120 mg (15% ): berikning. Vi använder en kombination av kalciumkarbonat och kalciumfosfat (består av dikalciumfosfat och trikalciumfosfat från malm) där kalciumkarbonat utgör den största delen. Kalciumkarbonat (Mikhart 5) kommer från gruvbrytning av kalksten i Pyrenéerna i södra Frankrike. Denna tvättas och mals till ett fint pulver och har hög kemisk renhet.

  Oatly har sedan starten haft högt ställda kvalitetskrav då många av våra konsumenter är allergiker och ställer särskilda krav på säkra ingredienser. Våra tillsatser väljs, liksom alla våra ingredienser, med stor omsorg och uppfyller alla våra krav som utöver det mest grundläggande att vara vetenskapligt bevisat säkra att använda i livsmedel, så kallade livsmedelsgodkända, även inkluderar mjölk- och sojafrihet, ingen GMO samt ett helt vegetabiliskt ursprung.

  Hoppas det här var svar på din fråga, annars är det bara att höra av dig igen. Om du vill veta ursprungsland på olika ingredienser så är det bara att gå in på vår produktsida på webben, välja produkt och sedan klicka på "Var kommer det ifrån".

  Hoppas du har en fin dag!
  Mårten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.