Vad är fullhärdat fett?

Ibland måste vi använda ett mättat fett för att produkten ska få önskad funktion och konsistens. Vi har hittills använt palmolja, men under 2018 sker en löpande övergång till fettblandningar som istället innehåller fullhärdat fett. Fullhärdat fett är omättat fett som genom en process omvandlats till mättat.

Det finns en historik av oro för transfett i samband med härdat fett, men då handlar det om delvis härdat fett vilket inte är detsamma som fullhärdat. Delvis härdat fett framställs genom att härdningsprocessen inte görs fullt ut, vilket leder till att det bildas transfetter.

I våra nya fettblandningar kombineras de fasta, mättade fetterna (fullhärdad rapsolja och fullhärdad kokosolja) med rapsolja.

Kommentarer

 • Jag kommer tyvärr sluta använda eran iMatfraiche
  Är så glad över att jag såg på ingredienserna vad ni använder i produkten. Så synd!!!
  Minora
 • Hej Minora!

  Tack för ditt inlägg!

  Tråkigt att höra att du inte vill använda vår iMat Fraiche längre. Är det någon speciell ingrediens du tänkte på vad gäller innehållet?

  Hör gärna av dig om du har frågor så ska vi göra vårt bästa för att svara på dem!

  Allt gott, 


  Amelie
 • Nej det är bara den fullhärdade fettet i produkten.
  Men den yoghurt ni har har jag också sluta avvända på grund av de ohälsosamma ingredienserna.


  Annars är jag så glad över havremjölken - jag använder bara det.


  Mvh / Minora
  Minora
 • Hej igen Minora!

  Det är helt rätt att vi enligt de generella kostråden ska äta mindre av allt mättat fett, men som alltid när det kommer till vad vi äter så är det helheten som har betydelse.

  Vi är väldigt noga med vilka ingredienser vi använder så det är trist att du känner att våra produkter innehåller ohälsosamma sådana. Vilka ingredienser i vår Havregurt syftar du på?

  Allt gott,
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.