Till senaste kommentaren

Vad är skillnaden mellan de nya kylda havredryckerna och de som jag brukade köpa?

Våra tidigare två kylda havredrycker, berikad och ekologisk har ersatts av Havredryck Mellan (1,5% fett), Havredryck Deluxe (2,8% fett) och Havredryck Mellan Ekologisk (1,5% fett).

Havredryck Mellan och Havredryck Deluxe har samma berikning (Vitamin D, Riboflavin, B12, Kalcium) som den tidigare kylda (blå). Vi har tillsatt ett surhetsreglerande medel som gör att båda dessa kan användas i kaffe och te utan att drycken skär sig.

Havredryck Mellan Ekologisk har en högre fetthalt (1,5%) än den tidigare kylda ekologiska (0,5%).

Kommentarer

 • Vad är skillnaden mellan de kylda och okylda havredryckerna?
  daniel
 • Hej Daniel!
  Om vi börjar med de ljusblå förpackningarna så har den kylda, Havredryck mellan, ett surhetsreglerande medel (dikaliumfosfat) som gör att den blandar sig bra med kaffe. Det har inte den som kan förvaras i rumstemperatur innan öppning och som bara heter Havredryck, den har istället en helt lufttät förpackning som gör att den håller ett år innan öppning, något som gjort den till en favorit hos både större familjer och zombie-apokalyps-preppers.

  Havredryck deluxe har inte någon motsvarighet hos de icke-kylda dryckerna med sin fetthalt på 2,8 g/100 ml. Vill du ha en ha samma krämiga och lyxiga känsla fast i en förpackning som tål att förvaras i rumstemperatur innan öppning så är det iKaffe med sina 3 g fett/100 ml som gäller. iKaffe är den enda dryck som både har lång hållbarhet tack vare förpackningen och dikaliumfosfat som gör att den kan blandas med kaffe.

  Skillnaden hos de ekologiska dryckerna är att den kylda har rapsolja i sig (1,5 g fett/100 ml) och den som kan förvaras i rumstemperatur har endast havrens naturliga fett (0,5 g fett/100 ml). Och så det där med förpackningen och hållbarheten.

  När det kommer till chokladen så är det samma sak med förpackningarna och hållbarhetstiden som hos de andra. Den som kan förvaras i rumstemperatur har 7,5 g socker/100 ml (varav 3,5 är tillsatt socker) och 1,5 g fett/100 ml medan den kylda, choklad deluxe, klockar in på 7,1 g socker/100 ml (varav 3,1 är tillsatt socker) och 2,5 g fett/100 ml för en krämigare känsla.

  Du hittar alltid all info om innehåll och ursprung på vår produktsida här på webben https://www.oatly.com/se/products

  Hoppas det var svar på allt du undrade över, annars är det bara att höra av sig igen.
  Allt gott!
  Mårten

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.