Var tillverkas era produkter?

I vilka länder tillverkas/produceras era produkter?

Var ifrån kommer råvarorna?
Har ni Ekologiska produkter?

Liliane Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Liliane,

  Tack för att du skriver till oss!

  I dagsläget paketeras alla våra kylda drycker förutom Havredryck Eko Mellan i Tyskland. Anledningen till att vi förlägger viss produktion utanför vår egen anläggning är att vi idag inte har alla förpackningsformat i vår egen anläggning. När vi ska finna underleverantörer så är det mycket viktigt för oss att de kan leverera en säker produkt som är garanterat fri från mjölk och soja. Ibland måste vi därför välja leverantörer som inte finns inom Sveriges gränser. Planen är att successivt flytta hem våra kylda produkter till Sverige i takt med utbyggnationen av vår fabrik Landskrona.

  När det kommer till råvaror så har de lite olika ursprung. Var det någon specifik råvara du tänkte på? Om inte kan jag rekommendera att gå in och kolla på vår produktsida. För varje produkt vid innehållsförteckningsinformation finns en flik som säger ”vart kommer det ifrån?”. Där kan du läsa om alla råvarorna i respektive produkt och vart de tillverkas.

  Vi erbjuder ett ekologiskt alternativ idag; Havredryck Ekologisk Mellan.

  Hör gärna av dig vid fler frågor!

  Allt gott,
  Rebecca
 • Hej!

  Vi köper havremjölk deluxe och har kollat upp paketet, ingenstans står det var havren växt/kommer ifrån. Dessutom borde ni använda er av ekologisk havre i alla versionen oavsett om ni tillsätter sådant som ej kan kallas ekologisk. Det skulle ju stå ju på innehålla deklarationen iallafall. Så som Oatly marknadsför sig som en miljökämpe måste ni tålas att synas i kanterna och svaren här ovanför låter som vaga ursäkter. Det skapar misstro, så jag dom konsument känner mig inte alls så trygg med att konsumera Oatly längre!

  A.
 • Jag undrar också över produktionen. I svaret står det var förpackning sker, men var sker produktion och odling.
  mvh
  Josefin
  Josefin
 • Hej A. Hedman och Josefin!
  Havren i alla våra produkter kommer till störst del från Sverige och vi strävar efter att all havre ska göra det. När den svenska havren av någon anledning inte räcker så vänder vi oss till Finland för hjälp till de icke-ekologiska produkterna. Så ser det ut i de produkter som finns ute i handeln just nu. Anledningen är att torkan som var 2018 ledde till mindre volymer. Självklart har vi samma höga krav på våra leverantörer i Sverige och Finland.

  Den ekologiska havren kommer främst från Sverige men också från Finland och Baltikum, även här gäller samma höga krav gentemot vår leverantör Lantmännen.

  Produktionen sker i vår fabrik i Landskrona.

  Som företag har vi som ambition att göra hållbara produkter tillgängliga för fler människor världen över. Vi önskar att vi kunde använda oss av ekologisk havre i samtliga av våra produkter. Men de skulle då bli väldigt mycket dyrare och helt enkelt otillgängliga prismässigt för många av våra konsumenter.

  Även den icke-ekologiska havren i våra produkter håller väldigt hög kvalité och det görs stickprover för att säkerställa att vi alltid ligger långt under de av SLV (livsmedelverket) satta riktvärdena när det kommer till spår av bekämpningsmedel och tungmetaller.

  Om ni går in på vår produktsida så kan ni hitta ursprung för alla ingredienser i respektive produkt. Välj bara produkt och klicka sedan på "Var kommer det ifrån?"

  produktsidan redovisar vi också vad som är det allra bästa och vad som är mindre bra med varje produkt.

  Allt gott!


  Mårten
 • Hej Oatly!
  Var i Tyskland paketeras era produkter? Var paketeras havredrycken mellan om det inte är i Tyskland? Tack för er transparens och ert miljöarbete!

  Mvh Hanna
  Hanna
 • Hej Hanna, tack för dina frågor!
  Idag kan vi paketera alla sorts produkter, utom On the go-sortimentet, i Landskrona. Om du handlar våra produkter i Norden har de så gott som alltid packats där. För resten av Europa använder vi oss av co-packers i Tyskland och Holland. On the go-produkterna packas i Österrike.

  Allt gott!
  Mårten
 • Hej Oatly!
  Rebecca skrev längre upp i tråden att ni paketerade de flesta produkter i Tyskland, men Mårten skrev nyligen att ni paketerar i Landskrona. När ändrades detta och var i Tyskland skedde förpackningen innan? Tack för svaret!

  mvh
  Mille
 • Hej, ja det är för att vi växer hela tiden så det som var sant i september har hunnit ändras nu. 2018 byggdes fabriken i Landskrona om och vi började sakta styra om produktionen. Det var när fabriken i Nederländerna blev färdig som det ändrades fullt ut och det var i september. Sedan tog det en stund innan övergången var helt gjord. Det var i norra Tyskland de packades innan. Vi har fortfarande så kallade co-packers i Tyskland som hjälper oss med den europeiska marknaden.

  Hoppas det var svar på dina frågor.

  Allt gott och havre bra!


  Mårten
 • Hej!

  Ser att ni i iMat Fraiche har E407 Karragenan. Det är ett ämne där vissa forskare anser att det är cancerframkallande och andra inte. Enligt WHO så rekommenderas det inte i barnmat. Jag undviker Karragenan då det även finns forskning som tyder på att det förstör tarmarna. Finns det inget annat bättre som ni kan använda istället för E407. Finns det E407 i flera av era andra produkter? Läste på förpackningen till Oatly Havregurt Turkisk att den innehåller stabiliseringsmedel/stabilisator (pektin). Innebär det att den då inte innehåller Karragenan?

  Tycker annars att era produkter är väldigt goda så jag skulle väldigt gärna vilja fortsätta äta även iMat Fraiche, men hoppar det när den innehåller Karragenan.

  Med vänlig hälsning
  Carina
  Carina Nolberger
 • Hej Carina,

  Tack för du tagit dig tiden att skriva till oss. Vad roligt att höra att du tycker om våra produkter!

  Vi ser alltid till att använda ingredienser av högsta kvalitet och vi ser kontinuerligt över både dessa och våra leverantörer. Våra ingredienser väljs med stor omsorg och möter alla våra satta krav som utöver det mest grundläggande att vara vetenskapligt bevisat säkra att använda i livsmedel, så kallade livsmedelsgodkända även är; mjölkfria, fria från soja och 100% växtbaserade.

  Vi använder mycket riktigt karragenan (E407) som stabiliseringsmedel i vår iMat Fraiche. Vi har tidigare testat andra alternativ, men karragenan är det som fungerar bäst så just nu har vi inte några planer på att byta. Vi uppskattar verkligen att få feedback och jag kommer se till att framföra ditt önskemål om ingrediensbyte till våra produktutvecklingsavdelning.

  Om E407 alternativt karragenan inte finns med i innehållsförteckningen så finns det inte heller med i produkten. Så vår Havregurt Turkisk innehåller alltså inte denna ingrediens. Denna ganska nyligen tillkomna produkt är helt förträfflig och kan användas på liknande sätt som iMat Fraiche. Fungerar bra både i kall och varm matlagning och är dessutom väldigt god att äta precis som den är, kanske med lite granola och bär.

  Skulle det vara något annat du funderar över eller om du har några frågor så tveka inte att skriva till oss igen.

  Allt gott,
  Sofie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.