Varför behövs plastlocket

Hej, jag tycker platslocket kunde plockas bort, oftast använder jag hela burken, locket hamnar i återvinningen direkt. Kanske kunde affärerna hålla ett antal lock så en kunde plocka med sig ett vid behov.

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Tack för att du tar dig tid att skriva till oss!

  Förstår helt och hållet att du önskar mindre plast i våra förpackningar. Vi strävar efter att vara ett så hållbart företag som möjligt och väger självklart in miljöaspekten i våra förpackningsval. Dock måste vi även ta hänsyn till vad som fungerar gällande t.ex. förvaring och funktion.

  Vi jobbar ständigt med att förbättra oss utifrån ett hållbarhetsperspektiv och vad gäller våra förpackningar har vi valt att titta på den totala klimatpåverkan från dem.
  Den viktigaste parametern som vi ser är att öka det förnybara materialet. Idag har vi 82% förnybart material totalt sett och vi arbetar intensivt med våra leverantörer för att öka detta till 100% på lång sikt. Våra plastlock är idag gjorda av förnybara källor, men kan fortfarande återvinnas i befintliga plaståtervinningsanläggningar.

  Din idé om att ett lock för återförslutning kan vara valfritt att ta med hem från affären är briljant och kommer skickas vidare till vårt team som jobbar med produktutveckling. Förpackningar är ett utvecklingsområde så vi kommer kunna erbjuda andra typer av förpackningar för de här produkterna i framtiden.

  Tack för att du engagerar dig, och tveka inte att höra av dig igen om du har något annat att fråga eller önska framöver!

  Härliga havrehälsningar,
  Karin

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.