Till senaste kommentaren

Varför har ni inte fler ekologiska produkter?

Att vi inte har fler ekologiska produkter har bland annat berott på att ekologiska produkter inte får berikas, och berikningen med kalcium och vitaminer är viktig för många av våra konsumenter. Idag får vi inte* berika vår ekologiska havredryck på grund av gällande EU lagstiftning.

*Livsmedelsverket beslutade i april 2018 att även vegetabiliska drycker ska berikas med D-vitamin och att detta ska ske senast maj 2020. Därmed kommer även våra ekologiska drycker framöver vara berikade med D-vitamin. Vad gäller kalcium och andra vitaminer inkluderas dessa inte i det nya beslutet.

Det är även så att det ibland inte finns tillräckligt med ekologiska ingredienser. Vi skulle till exempel gärna göra iKaffe ekologisk men det är inte möjligt idag då det behövs ett surhetsreglerande medel (dikaliumfosfat) som ännu inte finns som KRAV-märkt ingrediens. Vi ser dock en utveckling på ingredienssidan och förhoppningsvis dyker det upp fler ekologiska ingredienser!

Kommentarer

 • Berikade drycker får inte kallas ekologiska har jag fårstått men vad använder ni för råvaror - är dessa altid ekologiska eller är det icke.ekologiska råvaror i de som inte märkts som ekologisk dryck?
  Björn Johansson
 • Hej Björn!

  Det stämmer att det inte är tillåtet att berika ekologiska produkter (förutom med D-vitamin som vi nämner ovan). Vi använder bara ekologisk havre i våra ekologiska produkter.

  Ha det fint!

  Allt gott,
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.