Till senaste kommentaren

Varför har ni inte fler ekologiska produkter?

Att vi inte har fler ekologiska produkter beror bland annat på att ekologiska produkter inte får berikas, och berikningen med kalcium och vitaminer är viktig för många av våra konsumenter. Idag får vi inte berika vår ekologiska havredryck, med annat än D-vitamin*, på grund av gällande EU lagstiftning.

Det är även så att det ibland inte finns tillräckligt med ekologiska ingredienser. Vi skulle till exempel gärna göra iKaffe ekologisk men det är inte möjligt idag då det behövs ett surhetsreglerande medel (dikaliumfosfat) som ännu inte finns som KRAV-märkt ingrediens.

Vi ser dock en utveckling på ingredienssidan och förhoppningsvis dyker det upp fler ekologiska ingredienser!

*Livsmedelsverket beslutade i april 2018 att även vegetabiliska drycker ska berikas med D-vitamin och att detta skulle ske senast maj 2020. Våra ekologiska havredrycker är därför nu berikade med D-vitamin. Vad gäller kalcium och andra vitaminer inkluderas dessa inte i det nya beslutet.
Oatly (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Men er hovedingrediensen – havre – KRAV-mærket i alle eller nogle produkter? Havre burde i alle tilfælde kunne findes som økologisk.
  Anders
 • Hej Anders!

  Tack för att du skriver till oss, jag förstår din tanke!

  Vi använder ekologisk havre till våra ekologiska produkter, men ekologisk havre får endast lov att användas i just ekologiska produkter. Och eftersom ekologiska produkter som sagt inte får berikas så är vi därför begränsade i vår användning av ekologisk havre om vi vill att vår havredryck ska behålla sina unika egenskaper.

  Hoppas att du har fått svar på din fråga, tveka inte att höra av dig igen annars!

  Allt gott!
  Inez
 • Har just hört att D vitamin skall undvikas till natten kan störa nattsömnen, melatonin jag dricker jerna Oatly innan läggdags har svårt
  med nattsömnen generellt.

  En ekologisk vara burde vara perfekt utan berikning tror jag.
  Veronica
 • Hej Veronica,

  Trist att höra att du har svårt med nattsömnen!

  När det gäller Vitamin D så följer vi de regler satta av Livsmedelsverket, och dessa säger alltså att vegetabiliska drycker ska berikas med D-vitamin eftersom D-vitamin kan vara svårt att få i sig i tillräcklig mängd. Därav kommer vi att behålla berikningen av Vitamin D - även för vår ekologiska dryck.

  Hoppas att du kan hitta ett annat alternativ som funkar för dig, även på kvällskvisten!

  Allt gott,
  Inez

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.