Varför tar ni inte fram glutenfria produkter?

Frågan om våra produkter är glutenfria eller inte och önskemål om att vi skall ta fram glutenfria produkter är utan tvekan det som toppar vår statistik.

Och innan vi valde att bryta av tråden med frågan om våra produkter är glutenfria eller inte, så låg där nästintill 50 kommentarer med önskemål om detsamma. Detta är ju bara toppen på isberget och vi vet ju att ni är många som önskar att vi skulle börja tillverka helt glutenfria produkter.

Då kan en ju fråga sig varför vi inte bara ser till och tar fram glutenfria produkter och orsaken till det är framförallt tillgången av glutenfri havre och att vi inte har möjlighet hantera råvaran på det sätt som krävs i vår anläggning. Det är bristande tillgång på glutenfri havre och den är därför mycket dyrare än den havren som vi använder idag. Vi känner därför inte att vi kan gå över till den eftersom det skulle påverka priset på våra produkter väldigt negativt och de är redan dyrare än motsvarande produkt i mejeridisken.

Vår förhoppning är att havren skall bli en ännu större gröda och att det skall göra att priset på råvaran blir lägre. Kanske kan vi en dag i framtiden erbjuda ett helt eller delvis glutenfritt sortiment.

Men i USA erbjuder ni glutenfritt sortiment?
Ja, den uppmärksamme kanske har märkt att vi använder glutenfri havre till vårt sortiment som säljs i USA och där är det kanadensisk havre. På andra sidan Atlanten är nämligen glutenfria produkter ännu mera efterfrågade och tillgången på havre som är helt fri från gluten är också bättre. Detta gjorde att vi redan från början valde att göra våra produkter glutenfria.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.