Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka är era ägare?

Vår ägarkrets består av Pågengruppen, Industrifonden, Östersjöstiftelsen, Verlinvest, China Resources, våra grundare, privatpersoner och anställda.

Med en internationell ägarkrets kan vi driva en nödvändig omställning till mer växtbaserat på nya marknader eftersom de hälso- och klimatutmaningar vi står inför är globala.

Oatly är fortsatt ett värderingsstyrt och självständigt svenskt företag med huvudkontor i Malmö och fabrik i Landskrona.

Kommentarer

 • Jag har gillat Oatly och varit stolt men idag fick jag veta att staten Kina är stor ägare. Hur kunde ni vara så aningslösa och låta en diktatur som förföljer människor köpa aktier i Oatly? Jag förstår ingenting. Idag försvann min stolthet för Oatly och tyvärr kommer jag nu köra aktiv antireklam bland vänner och familj. Köp ut er från Kina och återfå er värdighet!
  Stina
 • Hej Stina!

  Verkligen tråkigt att du känner så här för oss som företag.

  Vi ställer oss naturligtvis inte bakom någon form av förtryck eller kränkningar mot mänskliga rättigheter. Våra ägare delar våra värderingar, vilket är ett av skälen till att de valt att stödja och investera i Oatly.

  Det vi vill är att främja omställningen mot mer växtbaserad livsmedelsproduktion- och konsumtion eftersom vi är övertygade om att det är rätt väg framåt - för såväl vår hälsa som för planeten. Med hjälp av våra internationella ägare kan vi driva denna omställning på nya marknader eftersom de hälso- och klimatutmaningar vi står inför är globala.

  Hoppas detta gav lite mening! Hör gärna av dig igen om du har mer du funderar över. 

  Allt gott,
  Åsa
 • Ditt svar är svammel för nu vågar inte erkänna att en del av företaget ägs av Kinesiska staten bara pga pengar!

  Svara nu exakt: hur mycket är den odemokratiska Kinesiska staten? Detta tar bort er värdetänk. Det finns inte. Det är lögn.

  Dessutom vill jag få exakt information om hur mycket benmjöl Oatly använder för gödsling!

  Tack och hälsningar,
  Stina
  Stina
 • Hej Stina!

  Vi kan dessvärre inte kommentera ägarandelar. Vårt värdetänk är djupt förankrat i företaget och det är verkligen tråkigt att höra att du känner så här för Oatly.

  Gällande benmjöl, så stämmer det att vår ekologiska havre kan gödslas med benmjöl - detta gäller alla ekologiska grödor, havre såväl som morötter. Vid konventionell (icke-ekologisk) odling gödslar man oftast med konstgödsel och stallgödsel men konstgödsel är inte tillåtet för ekologisk odling enligt KRAV som sätter reglerna.

  Oavsett så är alla våra produkter, inklusive de ekologiska, 100% veganska och möter kraven för veganmärkning. 

  Allt gott,
  Åsa

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.